Pileće šnicle u sosu od pečuraka
Predlažemo vam ukusan, interesantan i veoma jednostavan ručak!
Sastojci:
- 4 pileće šnicle (od belog mesa)
- 1 pakovanje šampinjona
- 2 luka
- malo senfa
- 200 ml pavlake za kuvanje
- so i biber
- 1 kašika seckanog peršuna
- 250-300 g skuvanog pirinča ili testenine
Priprema:
Šnicle malo izlupati čekićem za meso, blago ih premazati senfom pa malo posoliti i pobiberiti. Po želji, možete ih iseči na krupnije komade ili ostaviti cele. Na ulju ispržiti šnicle da fino porumane. Pržene šnicle izvaditi u posudu i ostaviti sa strane. U istom tiganju , gde smo pržili šnicle, dodati još ulja, ako je potrebno, pa ispržiti sitno seckani luk. Dodati pripremljene pečurke i pržiti sa lukom dok ispari voda.
Pred kraj dodati so, začin, biber, peršun i pavlaku za kuvanje. Pustiti da još malo prokrčka. U međuvremenu pripremiti prilog od pirinča ili testenine, pa kad ej gotovo servirati s mesom u sosu.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je biralište u Vašingtonu koje je bilo blokirano zbog sumnjivog paketa
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.