Paradajz čorba s mlevenim mesom

 ≫ 
  • 2

Sastojci:

- 1/2 kg mlevene junetine ili teletine

- 1/2 kg svežeg paradajza

- 1 dl maslinovog ulja

- 1 veća glavica crvenog luka

- malo svežeg lista peršuna

- so i biber

- 2 šoljice testenine za supe

- 1 kašika začina

- 1/2 soka od paradajza

- 1.5 litar vode

- za serviranje: pavlaka ili kajmak

Priprema:

U lonac nasuti ulje i staviti luk sitno iseckan da se preprži. Kad luk omekša i dobije zlatnožutu boju, dodati mleveno meso da se proprži, pa posoliti, dodati biber i začin, a zatim i paradajz koji smo prethodno prokuvali i odstranili mu kožicu. Ostaviti da malo proključa, a zatim dodati vodu.

Po potrebi još dosoliti ili dodati bibera, pa ostaviti da se kuva još 15-20 minuta. Pri kraju kuvanja dodati testeninu, a pred skidanje sa šporeta dodati list peršuna i kašiku kajmaka ili pavlake, po želji.

(Telegraf.rs)

Video: Sneg, kiša i olujna bura otežali saobraćaj na putevima u zemljama regiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA