Vegetarijanski, kremasti rižoto s bundevom
Sastojci:
- 300 g očišćene bundeve
- 1 luk
- 1 šargarepa
- 3 mlada luka
- 600 ml supe od povrća (ili 1 kocka)
- 1 kašika maslaca
- 3 kašika maslinovog ulja
- 250 g pirinča
- 150 ml suvog belog vina
- 4 kašike sveže rendanog parmezana
- so, biber
Priprema:
100 g bundeve naseckajte na sitne kockice i propržite na maslacu na srednje jakoj vatri 5 minuta. Posolite, pobiberite i sklonite sa šporeta. Preostalih 200 g bundeve sitno izrendajte, luk sitno naseckajte, šargarepu očistite i mladi luk naseckajte na sitne kolutove.
Kocku za supu prokuvajte u 600 ml vode, a luk propržite na ulju, pa kada malo omekša dodajte mu rendanu bundevu i dinstajte zajedno par minuta. Ubacite pirinač, propržite ga dok ne postane staklast, pa zalijte vinom. Uz postepeno dodavanje supe i povremeno mešanje kuvajte oko 20 minuta. Nakon 20 minuta pirinču dodajte mladi luk i šargarepu, pa dinstajte još 5 minuta uz stalno mešanje.
Na samom kraju u pirinač ubacite ranije pripremljene kockice bundeve i sveže rendani parmezan. Po potrebi i ukusu još malo posolite, sve dobro pomešajte, dekorišite jelo po želji i poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.