Vegetarijanski, kremasti rižoto s bundevom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 300 g očišćene bundeve

- 1 luk

- 1 šargarepa

- 3 mlada luka

- 600 ml supe od povrća (ili 1 kocka)

- 1 kašika maslaca

- 3 kašika maslinovog ulja

- 250 g pirinča

- 150 ml suvog belog vina

- 4 kašike sveže rendanog parmezana

- so, biber

Priprema:

100 g bundeve naseckajte na sitne kockice i propržite na maslacu na srednje jakoj vatri 5 minuta. Posolite, pobiberite i sklonite sa šporeta. Preostalih 200 g bundeve sitno izrendajte, luk sitno naseckajte, šargarepu očistite i mladi luk naseckajte na sitne kolutove.

Kocku za supu prokuvajte u 600 ml vode, a luk propržite na ulju, pa kada malo omekša dodajte mu rendanu bundevu i dinstajte zajedno par minuta. Ubacite pirinač, propržite ga dok ne postane staklast, pa zalijte vinom. Uz postepeno dodavanje supe i povremeno mešanje kuvajte oko 20 minuta. Nakon 20 minuta pirinču dodajte mladi luk i šargarepu, pa dinstajte još 5 minuta uz stalno mešanje.

Na samom kraju u pirinač ubacite ranije pripremljene kockice bundeve i sveže rendani parmezan. Po potrebi i ukusu još malo posolite, sve dobro pomešajte, dekorišite jelo po želji i poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA