Bataci zapečeni s krompirom i paprikom

 ≫ 
  • 2

Sastojci:

- 600 g krompira

- 4-5 kom bataka sa karabatacima

- 2 crvene paprike

- po ukusu soli

- 1 kašičica aleve paprike

- čilija po ukusu

- biber i so

- 4 čena belog luka

- 2 kašike putera ili masti

- pola čaše supe ili vode

Priprema:

U širu tepsiju za pečenje, predhodno podmazanu, dodati isečen krompir na tanje kriške, pa posuti solju, alevom, biberom i čilijem. Zatim dodati iseckan beli luk, usitnjenu papriku i sve to ravnomerno rasporediti po krompiru i preliti vodom/supom.

Batake i karabatake dobro posuti solju i biberom, pa poređati preko krompira. Na svaki staviti kockicu maslaca ili malo masti. Tepsiju umotati u alufoliju i peći oko 30 minuta, a zatim otvoriti foliju i zapeći otvoreno još malo dok ne porumeni.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA