Kiseli kupus sa suvim mesom i suvim šljivama
Ako nikada niste probali ovu kombinaciju, dopustite da vam ona obeleži zimu!
Sastojci:
- 1 manja glavica kiselog kupusa
- 2 srednje glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- dimljeno meso po izboru (bez koske) - oko 200 g
- šaka suvih šljiva bez koščice
- biber
- ljuta paprika ili čili
- malo masti
Priprema:
Kiseo kupus iseći kao što se seče sladak kupus za salatu, na tanke rezance. Upržiti na masti sitno seckan crni luk, dodati lovorov list, a pred kraj i sitno seckan čen belog luka, suvo meso, čili i šljive. Dodati isečen kupus i naliti sa malo vode, pa sve to dinstati na nižoj temperaturi dok kupus ne omekša. Začiniti biberom i tucanom, ljutom, suvom paprikom i po potrebi posolite.
Voditi računa o vodi, trebalo bi da je uvek ima. Promešati blago, ili povremeno samo protresti šerpu. Po želji možete skratiti vreme kuvanja na ringli i kupus zapeći u rerni, ali je ovako brža priprema.
(Telegraf.rs)
Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Wassup
Sljive bas i ne moraju :))
Podelite komentar
Dule
Ok
Podelite komentar