Jednostavna čorbica od šarana (posno)

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 800 g šarana

- 2 l vode

- 3 kašike maslinovog ulja

- vezica peršuna

- pola korena celera (srednji)

- 2 lovorova lista

- so i biber

- 2 čena belog luka

- 100 g pirinča

Priprema:

Sve sastojke očistiti, operati i staviti u vodu da se kuvaju 30 minuta na laganoj vatri. Kada je čorba gotova, na 2 kašike maslinovog ulja propržiti sitno seckani beli luk i pirinač, pa sve to dinstati 5 minuta uz mešanje. Na kraju pirinač treba preliti proceđenom ribljom čorbom.

Čorbu dokuvati dok pirinač ne omekša. Kada je čorba gotova dodati ribu očišćenu od kostiju i izrezanu na komadiće. Prilikom serviranja začiniti peršunom.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA