Jednostavna čorbica od šarana (posno)
Sastojci:
- 800 g šarana
- 2 l vode
- 3 kašike maslinovog ulja
- vezica peršuna
- pola korena celera (srednji)
- 2 lovorova lista
- so i biber
- 2 čena belog luka
- 100 g pirinča
Priprema:
Sve sastojke očistiti, operati i staviti u vodu da se kuvaju 30 minuta na laganoj vatri. Kada je čorba gotova, na 2 kašike maslinovog ulja propržiti sitno seckani beli luk i pirinač, pa sve to dinstati 5 minuta uz mešanje. Na kraju pirinač treba preliti proceđenom ribljom čorbom.
Čorbu dokuvati dok pirinač ne omekša. Kada je čorba gotova dodati ribu očišćenu od kostiju i izrezanu na komadiće. Prilikom serviranja začiniti peršunom.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.