Sočni svinjski but s pivom, pečen u rerni

 ≫ 
  • 2

Sastojci:

- 2,5 kg svinjetine od buta u komadu

- 6 kašika masti

- kašičica soli

- kašičica bibera

- 6 grančica ruzmarina

- 1/2 l piva

Priprema:

Rernu zagrejati na 120 stepeni. Omekšajte mast pa s 4 kašike masti natrljajte svinjetinu, dobro posolite i pobiberite. Poređajte grančice ruzmarina i uvežite ih kuhinjskim koncem. Na srednjoj vatri zagrejte posudu za pečenje podmazanu sa 2 kašike masti, pa meso propržite sa svih strana.

Potom posudu stavite u rernu, nalijte pivom i meso pecite oko 3 sata, a pola tog vremena pod folijom - da bi ostalo sočno. Kada je pečeno, izvadite ga iz rerne i ostavite da odstoji 20 minuta pre serviranja.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA