Sočni svinjski but s pivom, pečen u rerni
Sastojci:
- 2,5 kg svinjetine od buta u komadu
- 6 kašika masti
- kašičica soli
- kašičica bibera
- 6 grančica ruzmarina
- 1/2 l piva
Priprema:
Rernu zagrejati na 120 stepeni. Omekšajte mast pa s 4 kašike masti natrljajte svinjetinu, dobro posolite i pobiberite. Poređajte grančice ruzmarina i uvežite ih kuhinjskim koncem. Na srednjoj vatri zagrejte posudu za pečenje podmazanu sa 2 kašike masti, pa meso propržite sa svih strana.
Potom posudu stavite u rernu, nalijte pivom i meso pecite oko 3 sata, a pola tog vremena pod folijom - da bi ostalo sočno. Kada je pečeno, izvadite ga iz rerne i ostavite da odstoji 20 minuta pre serviranja.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Sergej
E to je to!
Podelite komentar
Brankica
Upravo spremljen
Podelite komentar