Pica s kulenom i crnim maslinama
Sastojci:
- 2 veće gotove podloge za picu
- 200 g kečapa
- 250 g mocarele
- 150 g tanko sečenog kulena
- 100 g crnih maslina bez koščice
- majčina dušica
- čili - ako procenite da kulen nije dovoljno ljut
- svež bosiljak ili rukola
Priprema:
Izvadte rešetku rerne pa na nju stavite papir za pečenje i na papir za pečenje podloge za picu. Verovatno će biti potrebno da pečete u dve ture. Uključite rernu na 220 stepeni da se greje.
Kečap premažite po testu, pa rasporedite komade mocarele i začinite (biber, čili, majčina dušica). Poređajte kulen svuda po pici i pospte maslinama. Pomoću papira za pečenje lako ćete picu prevući na rešetku - p aubacite u rernu. Pecite picu oko 10 minuta, a gotovu je ukrasite listovima svežeg bosiljka ili rukolom.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.