Tortelini u bešamel sosu s dimljenom slaninicom
Sastojci:
- 500 g tortelina punjenih sirom (mogu i raviole, ali i druga vrsta testenine)
- 200 g dimljene slanine
- 3 čena belog luka
- 500 ml mleka
- 5 kašika brašna
- 200 g neutralne pavlake
- začini: so, biber, majčina dušica
- parmezan za posipanje
- po želji: cherry paradajz za serviranje
Priprema:
Torteline stavite da se kuvaju u posoljenoj vodi. Za to vreme, dimljenu slaninu iseckati i propržiti u tiganju, na pola prženja dodati seckani beli luk - pa kada se slanina propržila dodati i 400 ml mleka.
U preostalih 100 ml mleka razmutiti brašno. Kada mleko na ringli prokuva, skloniti ga i dodati mleko s brašnom. Vratiti na ringlu i mešati dok se sos ne zgusne. Nakon toga skloniti dodati neutralnu pavlaku i začine i promešati.
Izmešajte torteline sa sosom, pospite parmezanom i poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Podkast "Glasno", EP 4: Gost Nemanja Dević
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Beba
Extra . upravo smo rucali po receptu
Podelite komentar