Jednostavan svinjski kare, sporo pečen u rerni
Sastojci:
- komad svinjskog karea od oko 1.5 - 2 kg (bez koske)
- malo svinjske masti
- krupna morska so po ukusu
- začini: biber, korijander, ruzmarin, majčina dušica
- 3 glavice belog luka
- limenka piva (ili vode ako ne želite da spremate s alkoholom)
Priprema:
Kare stavite u dublji pleh u kome ćete peći, premažite s malo masti i dobro natrljajte morskom solju i začinima. Beli luk ne ljuštite već samo glavice isecite na pola, pa poređajte oko mesa. Ostavite da tako odstoji 2-3 sata.
Zagrejte rernu na 200 stepeni pa kad ubacite meso smanjite na 160. Sipajte pivo, prekrijte folijom i pecite oko 3-4 sata. Povremeno okrećite pečenje. Kad je omekšalo i procenite da je gotovo, odmorite ga malo pa na dasci isecite deblje šnicle. Vratite ih u tečnost, i u rernu, neka se malo zapeku. Poslužite sa povrćem po izboru.
(Telegraf.rs)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Dule
Ok
Podelite komentar