Jednostavan svinjski kare, sporo pečen u rerni

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- komad svinjskog karea od oko 1.5 - 2 kg (bez koske)

- malo svinjske masti

- krupna morska so po ukusu

- začini: biber, korijander, ruzmarin, majčina dušica

- 3 glavice belog luka

- limenka piva (ili vode ako ne želite da spremate s alkoholom)

Priprema:

Kare stavite u dublji pleh u kome ćete peći, premažite s malo masti i dobro natrljajte morskom solju i začinima. Beli luk ne ljuštite već samo glavice isecite na pola, pa poređajte oko mesa. Ostavite da tako odstoji 2-3 sata.

Zagrejte rernu na 200 stepeni pa kad ubacite meso smanjite na 160. Sipajte pivo, prekrijte folijom i pecite oko 3-4 sata. Povremeno okrećite pečenje. Kad je omekšalo i procenite da je gotovo, odmorite ga malo pa na dasci isecite deblje šnicle. Vratite ih u tečnost, i u rernu, neka se malo zapeku. Poslužite sa povrćem po izboru.

(Telegraf.rs)

Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA