Pasta za ljubitelje pikantne hrane: špagete arabiata

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 2 kašike maslinovog ulja

- glavica crnog luka

- 3 čena belog luka

- so, biber

- tucana ljuta paprika

- čili papričice, sitno seckane

- konzerva pelata, usitnjena

- kačkavalj (trapist ili ementaler)

- origano

- opciono: malo goveđe pršute

- špagete

Priprema:

Staviti vodu za špagete da provri, a u drugoj šerpi na ulju propržiti sitno seckani crni i beli luk. Dodati začine: so, biber, čili i tucanu ljutu papriku. Sve naliti sa paradajz pelatom i staviti da kuva 10 min, taman dok se špagete skuvaju.

Ocedite špagete i umešajte ih u sos, pa narendajte kačkavalj i pospite origanom. Po želji, ukrasite listićima goveđe pršute pre serviranja.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA