Pasta za ljubitelje pikantne hrane: špagete arabiata
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- glavica crnog luka
- 3 čena belog luka
- so, biber
- tucana ljuta paprika
- čili papričice, sitno seckane
- konzerva pelata, usitnjena
- kačkavalj (trapist ili ementaler)
- origano
- opciono: malo goveđe pršute
- špagete
Priprema:
Staviti vodu za špagete da provri, a u drugoj šerpi na ulju propržiti sitno seckani crni i beli luk. Dodati začine: so, biber, čili i tucanu ljutu papriku. Sve naliti sa paradajz pelatom i staviti da kuva 10 min, taman dok se špagete skuvaju.
Ocedite špagete i umešajte ih u sos, pa narendajte kačkavalj i pospite origanom. Po želji, ukrasite listićima goveđe pršute pre serviranja.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.