Pikantna junetina u paradajz sosu

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 800 g junetine

- 2 srednje šargarepe

- pola manjeg korena celera

- suvi biljni začin

- 300 g paradajza

- glavica crnog luka

- čen belog luka

- prstohvat šećera

- so, biber, čili

Priprema:

Junetinu posolite i pobiberite, pa stavite da se kuva. Kad provri, ubacite povrće i kuvajte još 30 minuta. Dodajte začin i kuvajte još vrlo kratko. Meso izvadite, isecite ga, izvadite i povrće - i pripremite sos.

Prodinstajte glavicu crnog luka na malo ulja, zatim dodajte 300 g očišćenog i isečenog paradajza, isečen čen belog luka i malo šećera. Sve nalijte vodom, stavite da se kuva i uz povremeno mešanje dolivajte vodu. Kad se sos zgusne, znači da je gotov i da možete da ga začinite.

Vratite meso i povrće u sos, prokuvajte još malo sve zajedno pa možete da servirate.

(Telegraf.rs)

Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA