Pikantna junetina u paradajz sosu
Sastojci:
- 800 g junetine
- 2 srednje šargarepe
- pola manjeg korena celera
- suvi biljni začin
- 300 g paradajza
- glavica crnog luka
- čen belog luka
- prstohvat šećera
- so, biber, čili
Priprema:
Junetinu posolite i pobiberite, pa stavite da se kuva. Kad provri, ubacite povrće i kuvajte još 30 minuta. Dodajte začin i kuvajte još vrlo kratko. Meso izvadite, isecite ga, izvadite i povrće - i pripremite sos.
Prodinstajte glavicu crnog luka na malo ulja, zatim dodajte 300 g očišćenog i isečenog paradajza, isečen čen belog luka i malo šećera. Sve nalijte vodom, stavite da se kuva i uz povremeno mešanje dolivajte vodu. Kad se sos zgusne, znači da je gotov i da možete da ga začinite.
Vratite meso i povrće u sos, prokuvajte još malo sve zajedno pa možete da servirate.
(Telegraf.rs)
Video: Ogromne gužve na granici sa Hrvatskom: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.