Omiljeni posni recept: bolonjeze sos od šarana (POSNO)
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- glavica crnog luka
- 4 čena belog luka
- 700 g fileta šarana
- 1 l soka od paradajza
- kašičica bosiljka
- 2 kašičice origana
- malo šećera
- čili ili ljuta tucana paprika
- so i biber po ukusu
- pakovanje makarona ili špageta
Priprema:
Stavite lonac s vodom da proključa i uronite filete šarana na kratko, samo nekoliko minuta. Kada se prohlade, na dasci za seckanje skinite meso i odstranite sve kosti. Usitnite veće komade ako su ostali. Trebalo bi da dobijete oko 500 g čistog mesa.
U šerpi zagrejte ulje pa dodajte seckani crni luk i kada je skoro gotov, i beli. Ubacite paradajz sok i ostavite da se malo ukuva i zgusne, pa tek onda dodajte šarana. Riba je delikatnija od mesa, pa se ne dodaje na početku kao kod klasičnog bolonjeze sosa.
Dodajte sve začine i korigujte ukus sosa. Testeninu skuvajte prema uputstvu s kesice, pa servirajte sa sosom.
BONUS: ako želite da obogatite ukus jela uradite sledeće - kad je crni luk ispržen dodajte i malo sitno seckanih bukovača ili šampinjona, upržite, pa tek onda dajte paradajz-sok i natavite s receptom.
(Telegraf.rs)
Video: Reprezentativcu rekli da je završio karijeru zbog problema sa srcem, naš lekar ga vratio na teren
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.