Prženi pirinač - odličan prilog uz većinu jela
Sastojci:
- 2 veća jaja
- masinovo ulje
- susamovo ulje
- crni luk
- 125 g pirinča dugog zrna (skuvati unapred)
- so i biber
- kašika šećera
- dve kašike soja sosa
- peršun
Priprema:
Umutite jaja i dodajte malo soli, a crni luk isecite na kockice. Zagrejte maslinovo ulje u voku (tiganju) i na srednjoj vatri ispecite jaja. Sve vreme mešajte jaja kako biste dobili kajganu. Kada su skoro gotova, izvadite ih i stavite po strani.
U isti vok (tiganj) ubacite luk i malo ga dinstajte na susamovom ulju. U luk dodajte kuvani pirinač i mešajte ga od dva do pet minuta. Dodajte so, biber, šećer i soja sos. Promešajte. Kada je pirinač upržen, dodajte jaja. Ukrasite peršunom.
(Telegraf.rs)
Video: Da li je manje štetno ako pijemo piće "bez šećera" i zašto je plastika za jednokratnu upotrebu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.