Pire od krompira i šargarepe

 ≫ 
  • 0

Potrebno je:

- 400 g šargarepe

- 2 veća krompira

- 50 g maslaca

- 100 ml kisele pavlake

- so i biber

Priprema:

Šargarepu oprati, oljuštiti i kuvati u slanoj vodi. Kada je šargarepa skoro gotova, dodati oljušten krompir isečen na manje kocke, pa nastaviti sa kuvanjem dok svo povrće ne omekša.

Obarenu šargarepu i krompir ocediti od vode, ispasirati, dodati začine, masalc i kiselu pavlaku. Najbolje je da se sve umuti mikserom. Služi se toplo - kao prilog uz kobasice, meso ili ribu.

(Telegraf.rs)

Video: Seljani u suzama: Misteriozno izbijaju požari na imanjima kod Brusa, nestaje plod mukotrpnog rada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA