Pire od krompira i šargarepe
≫
Potrebno je:
- 400 g šargarepe
- 2 veća krompira
- 50 g maslaca
- 100 ml kisele pavlake
- so i biber
Priprema:
Šargarepu oprati, oljuštiti i kuvati u slanoj vodi. Kada je šargarepa skoro gotova, dodati oljušten krompir isečen na manje kocke, pa nastaviti sa kuvanjem dok svo povrće ne omekša.
Obarenu šargarepu i krompir ocediti od vode, ispasirati, dodati začine, masalc i kiselu pavlaku. Najbolje je da se sve umuti mikserom. Služi se toplo - kao prilog uz kobasice, meso ili ribu.
(Telegraf.rs)
Video: Seljani u suzama: Misteriozno izbijaju požari na imanjima kod Brusa, nestaje plod mukotrpnog rada
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.