Pileća krem čorbica - savršena za zimske dane
Sastojci:
- 300 g pilećeg belog mesa
- 250 g krompira
- crni luk
- pola manjeg praziluka
- 50 g celera ili karfiola
- 100 ml neutralne pavlake
- 4 kašike ulja
- 1,5 l vode
- peršun, so i biber
Priprema:
Iseckati na kockice kromir i belo meso, a sitno iseckati celer/karfiol, luk i praziluk. Propržiti luk na malo ulja, a zatim dodati celer, pa krompir.
Naliti vodom i kuvati dok povrće ne omekša. Povrće staviti u blender, usitniti i vratiti u lonac. Dodati piletinu i nastaviti sa kuvanjem. Po potrebi dolivati malo vode dok piletina ne omekša.
U gotovu čorbu umešati pavlaku i dodati začine. Servirati toplo, idealno uz prepečen tost hleb.
(Telegraf.rs)
Video: Putevi Srbije: Držite bezbedno odstojanje, sačuvajte život
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
NS
A sto belo? Moze i neki "otpadak" tipa ledja, vrat...kad se skuva i ocisti od kostiju nema mnogo mesa ali je ukus super.
Podelite komentar