Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji
Sastojci:
- 600 g velikih lignji, očišćenih
- 100 g kukuruznog brašna
- 1/2 kašićice chilija u prahu
- 1/2 kašičice kurkume
- sol i biber
- maslinovo ulje ili drugo neutralno ulje za prženje
Priprema:
Izmešajte kukuruzno brašno, chili, kurkumu, so i biber. Lignje isperite i osušite, pa narežite na kolutove (kraci se ne koriste, pa njiih upotrebite npr. za rižoto).
Dobro zagrejte ulje za prženje i svaki kolut uvaljajte u mešavinu brašna i začina, pa ih pržite do 60 sekundi u vrelom ulju. Ako se predugo prži, lignje postaju gumene, pa ne preterujte.
Pržene komade lignje stavite na upijajući papir. Kad sve ispržite, servirajte uz povrće, svež peršun, limun...
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.