Pohovani kolutići lignji u posnoj i bezglutenskoj verziji

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 600 g velikih lignji, očišćenih

- 100 g kukuruznog brašna

- 1/2 kašićice chilija u prahu

- 1/2 kašičice kurkume

- sol i biber

- maslinovo ulje ili drugo neutralno ulje za prženje

Priprema:

Izmešajte kukuruzno brašno, chili, kurkumu, so i biber. Lignje isperite i osušite, pa narežite na kolutove (kraci se ne koriste, pa njiih upotrebite npr. za rižoto).

Dobro zagrejte ulje za prženje i svaki kolut uvaljajte u mešavinu brašna i začina, pa ih pržite do 60 sekundi u vrelom ulju. Ako se predugo prži, lignje postaju gumene, pa ne preterujte.

Pržene komade lignje stavite na upijajući papir. Kad sve ispržite, servirajte uz povrće, svež peršun, limun...

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA