Svinjetina u domaćem sečuan sosu
Potrebno je:
- svinjsko meso, kare isečen na trakice
- miks kineskog povrća (kupus, šargarepa, luk) ili smrznuti miks
Za sečuan sos:
- 5 čenova belog luka
- iseckan komad đumbira
- 2 kašike maslinovog ulja
- 10 ljutih suvih feferona potopljenih u vrucu vodu na pola sata
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika paradajz pirea
- biber i beli biber,
- ljuta dimljena paprika
- 2 kašike susamovog ulja
- 1 kaška sirćeta
Beli luk i komad đumbira iseckajte i pržite na maslinovom ulju da ne potamni ali postane meko. Dodajte sve ostale sastojke i stavite u blender. Izblendan sos začinite, pa vratite kratko na ringlu da se sos ukuva.
Ispržite meso i povrće, posolite - pa servirajte uz sos.
(Telegraf.rs)
Recept i fotografija: blog Vitki Gurman
Video: Putevi Srbije: Držite bezbedno odstojanje, sačuvajte život
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Joe
Domaci secuan sos su izgleda napravili srpski kinezi
Podelite komentar