Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje
Sastojci (uvek možete praviti duplu ili trostruku meru)
- 100 g brašna
- jaje srednje velicine
- malo soli
Priprema:
U posudu staviti brašno, posoliti, napraviti udubljenje i dodajte jaja. Zamesite testo, pa ga izradite rukama dok ne postane gletko i nelepljivo. Neka se ohladi sat vremena u frižideru, uvijeno u providnu foliju.
Oklagijom razvijte prevougaonih pa ga isecite na trake. Propustite kroz mašinu da dobijete deblje listove, a zatim postepeno ići do najtanjeg podešavanja kako bi se dobili taknki listovi testa. Neka se list samo malo prosuši pa ga isecite.
Rastresite ih u rukama i stavite na stolnjak da se rezanca osuše. Mogu da se upotrebe odmah, a osušena mogu da stoje neko vreme, najbolje u papirnoj kesi.
(Telegraf.rs)
Video: Prvi snimci posle sudara tramvaja na Bulevaru, putnici jaukali, Hitna prevezla povređene
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Željko
Tisto se najbolje čuva u kutiji od cipela obloženoj papirom za pakovanje
Podelite komentar