Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje
Sastojci (uvek možete praviti duplu ili trostruku meru)
- 100 g brašna
- jaje srednje velicine
- malo soli
Priprema:
U posudu staviti brašno, posoliti, napraviti udubljenje i dodajte jaja. Zamesite testo, pa ga izradite rukama dok ne postane gletko i nelepljivo. Neka se ohladi sat vremena u frižideru, uvijeno u providnu foliju.
Oklagijom razvijte prevougaonih pa ga isecite na trake. Propustite kroz mašinu da dobijete deblje listove, a zatim postepeno ići do najtanjeg podešavanja kako bi se dobili taknki listovi testa. Neka se list samo malo prosuši pa ga isecite.
Rastresite ih u rukama i stavite na stolnjak da se rezanca osuše. Mogu da se upotrebe odmah, a osušena mogu da stoje neko vreme, najbolje u papirnoj kesi.
(Telegraf.rs)
Video: Brnabić: Sutrašnja sednica važna za građane, mlade i privredu, očekujem opoziciju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Željko
Tisto se najbolje čuva u kutiji od cipela obloženoj papirom za pakovanje
Podelite komentar