Domaća rezanca za supu - kao iz bakine kuhinje

 ≫ 
  • 1

Sastojci (uvek možete praviti duplu ili trostruku meru)

- 100 g brašna

- jaje srednje velicine

- malo soli

Priprema:

U posudu staviti brašno, posoliti, napraviti udubljenje i dodajte jaja. Zamesite testo, pa ga izradite rukama dok ne postane gletko i nelepljivo. Neka se ohladi sat vremena u frižideru, uvijeno u providnu foliju.

Oklagijom razvijte prevougaonih pa ga isecite na trake. Propustite kroz mašinu da dobijete deblje listove, a zatim postepeno ići do najtanjeg podešavanja kako bi se dobili taknki listovi testa. Neka se list samo malo prosuši pa ga isecite.

Rastresite ih u rukama i stavite na stolnjak da se rezanca osuše. Mogu da se upotrebe odmah, a osušena mogu da stoje neko vreme, najbolje u papirnoj kesi.

(Telegraf.rs)

Video: Prvi snimci posle sudara tramvaja na Bulevaru, putnici jaukali, Hitna prevezla povređene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Željko

    25. januar 2025 | 13:36

    Tisto se najbolje čuva u kutiji od cipela obloženoj papirom za pakovanje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA