Neizostavno jelo na svakoj svečanoj večeri: ruska salata
Sastojci:
- 1/2 kg krompira
- 1/2 kg šargarepe
- 250 g graška, može i oceđen iz konzerve
- 300 g kiselih krastavčića
- 4 tvrdo kuvana jaja
- 300 g skuvanog belog pilećeg mesa
- 500 g majoneza
- so i biber
Postupak:
Krompir se kuva u ljusci, a istovremeno se kuva i šargerepa ali odvojeno. Ona se seče na krupnije komade. Skuvajte i grašak ako ne koristite grašak iz konzerve. Kuvani krompir oljuštite kad se prohladi.
Iseckajte šargarepu, piletinu, jaje, krastavčiće i krompir na kockice pa izmešajte sve sastojke sem krompira. Sipajte majonez, so i biber - pa promešajte. Tek sada dodajte krompir. Sipajte još majoneza ako treba. Držite u frižideru do služenja.
(Telegraf.rs)
Video: Vučić: Referendum i izbore nudim, ali nasiljem ništa nećete dobiti
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Cici Mici
Majke ti, ajde ti pametnice iseckaj kuvano jaje na kockice.
Podelite komentar
čarls bronson
Rusku salatu je napravio Belgijanac , inače kuvar u jednom moskovskom hotelu , a prva verzija je bila od ostataka ribe i neke sezonske salate .
Podelite komentar
Milojka
A recept za domaći majonez?
Podelite komentar