Ukusno iznenađenje u paketiću od testa: pizza kalcona
Sastojci za 4 manje kalcone:
- 1 kg brašna
- 3 kesice suvog kvasca
- 3 ravne kašičice soli
- 2 ravne kašičice šećera
- 600 ml mlake vode
- kečap
- šunka
- rendani sir
- pavlaka
- šampinjoni iseckani na listiće
- origano.
Priprema:
Izmešajte brašno, kvasac, šećer i so, pa sipajte mlaku vodu. Umesite testo pa ga dobro izradite na radnoj površini. Testo vratite u posudu, pokrijte i ostavite da naraste.
Testo se ponovo zamesi i rastanji oklagijom na debljinu oko 4 mm. Krugove možete da isečete poklopcem za šerpu pa će svi biti jednaki.
Na testo za kalconu stavite sve sastojke za fil, a te sastojke po želji možete da menjate. Preklopiti krugove, malo zavrnuti i pritisnuti rubove, ređati u podmazan pleh ili na papir za pečenje i svaku kalconu ili blago na par mesta zarezati nožićem ili bocnuti viljuškom.
Peći na 220 stepeni dok ne dobiju lepu rumenu boju.
(Telegraf.rs)
Video: Potresne scene iz Zagreba, stotine sveća, molitve građana i neverica
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.