Chilli con carne - ljutina meksika na vašem stolu

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 2 glavice crnog luka

- 2 ljute papričice ili više, po ukusu

- 2 slatke paprike

- 2 čena belog luka

- 750 g mešanog mlevenog mesa

- 3 kašike ulja

- kašika paradajz-pirea

- oko 3,5 dl supe

- 400 g pasiranog paradajza

- kašicica slatke aleve paprike

- ½ kašicice mlevenog korijandera

- 600 g crvenog pasulja iz konzerve

- so i biber

- peršun

- kukuruzne tortilje

Priprema:

Oljuštite crni i beli luk, pa ga iseckajte, kao i ljute papričice. Paprike operite, prepolovite, izvadite semenke i iseckajte na trake. Mleveno meso propržite u tiganju na vrelom ulju. Dodajte crni i beli luk i ljute papricice i pržite još 1-2 minuta.

Papriku i paradajz-pire dodajte i kratko propržite, nalijte supom i pasiranim paradajzom. Slatku alevu papriku i korijander dodajte i uz stalno mešanje pa sve dobro ukrčkajte. Na 20 minuta pre kraja kuvanja dodajte pasulj iz konzerve. Po ukusu začinite solju, biberom i s još ljute papričice. Ukrasite peršunom pa servirajte uz kukuruzne tortije.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA