Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)

 ≫ 
  • 3

Sastojci:

- manji plavi patlidžan

- 1/2 tikvice

- nekoliko šampinjona

- 1/2 paprike

- manji crni luk

- manja šargarepa

- 100 g dimljenog tofu sira

- ulje za prženje

- kašika seckanog kikirikija (pečen i slan)

- soja sos

- čili, so, biber

- 100 g pirinčanih nudli (ili skuvanog pirinča dugog zrna)

Priprema:

Skuvajte nudle (ili pirinač ako ga koristie kao zamenu). Dok se to kuva, svo povrće isecite na tanke trakice, pa u većem tiganju ili voku zagrejte ulje i ispržite povrće. Najbolje je da prvo dodate ono najtvrđe - a ako imate manji tiganj pržite povrće u više tura pa sklanjajte u tanjir.

Kada je sve gotovo, vratite svo povrće u tiganj/vok. Začinite po sopstvenom ukusu i na kraju dodajte kockice tofu sira. Servirajte nudle (ili pirinač), pa preko stavite povrće i pospite kikirikijem.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA