Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)
Sastojci:
- manji plavi patlidžan
- 1/2 tikvice
- nekoliko šampinjona
- 1/2 paprike
- manji crni luk
- manja šargarepa
- 100 g dimljenog tofu sira
- ulje za prženje
- kašika seckanog kikirikija (pečen i slan)
- soja sos
- čili, so, biber
- 100 g pirinčanih nudli (ili skuvanog pirinča dugog zrna)
Priprema:
Skuvajte nudle (ili pirinač ako ga koristie kao zamenu). Dok se to kuva, svo povrće isecite na tanke trakice, pa u većem tiganju ili voku zagrejte ulje i ispržite povrće. Najbolje je da prvo dodate ono najtvrđe - a ako imate manji tiganj pržite povrće u više tura pa sklanjajte u tanjir.
Kada je sve gotovo, vratite svo povrće u tiganj/vok. Začinite po sopstvenom ukusu i na kraju dodajte kockice tofu sira. Servirajte nudle (ili pirinač), pa preko stavite povrće i pospite kikirikijem.
(Telegraf.rs)
Video: Srbijavoz preporučuje putnicima da karte kupuju putem mobilne aplikacije
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Radašin
Otkad je sir postan?
Podelite komentar