Pirinčane nudle s dimljenim tofu sirom i kikirikijem (posno)
Sastojci:
- manji plavi patlidžan
- 1/2 tikvice
- nekoliko šampinjona
- 1/2 paprike
- manji crni luk
- manja šargarepa
- 100 g dimljenog tofu sira
- ulje za prženje
- kašika seckanog kikirikija (pečen i slan)
- soja sos
- čili, so, biber
- 100 g pirinčanih nudli (ili skuvanog pirinča dugog zrna)
Priprema:
Skuvajte nudle (ili pirinač ako ga koristie kao zamenu). Dok se to kuva, svo povrće isecite na tanke trakice, pa u većem tiganju ili voku zagrejte ulje i ispržite povrće. Najbolje je da prvo dodate ono najtvrđe - a ako imate manji tiganj pržite povrće u više tura pa sklanjajte u tanjir.
Kada je sve gotovo, vratite svo povrće u tiganj/vok. Začinite po sopstvenom ukusu i na kraju dodajte kockice tofu sira. Servirajte nudle (ili pirinač), pa preko stavite povrće i pospite kikirikijem.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Radašin
Otkad je sir postan?
Podelite komentar