Sos od pečenog belog luka i neutralne pavlake
Ovaj aromatični sos fantastično ide uz belo meso, ribu ili uz pečene i pržene krompiriće!
Sastojci:
- 2 veće ili 3 manje glavice belog luka
- 50 g maslaca
- kašika brašna
- 200 ml neutralne pavlake
- 150-200 ml domaće supe po izboru
- so, biber, peršun
- muskatni oraščić
Priprema:
Presecite beli luk na pola poprečno, pa svaku plovinu uvijte u aluminijumsku foliju i pecite na 200 stepeni u rerni dok ne zamiriše i omekša. Kada se prohladi, lako ćete izvaditi pečene čenove. Propasirajte ih dobro.
Stavite šerpicu na ringlu i zagrejte maslac pa ispržite brašno dok ne porumeni. Zatim dodajte beli luk, neutralnu pavlaku i supu. Kada se sos zgusne začnitite ga i poslužite toplog.
(Telegraf.rs)
Video: Ovo je biralište u Vašingtonu koje je bilo blokirano zbog sumnjivog paketa
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.