Povrće s pirinčem i parmezanom
Sastojci:
- glavica crnog luka
- šargarepra
- paprika
- paradajz
- šampinjoni
- veća šolja pirinča, najbolje dugog zrna
- seckani persun
- bosiljak ili kineski začini - po želji
- so, biber
- 2 kašike maslaca
- rendani parmezan
Priprema:
Stavite šerpu s vodom i neke provri pa ubacite pirinač i smanjite temperatruru. U puno vode će se skuvati brže nego da ga spremate s povrćem, samo ga kad bude gotov procedite. Pazite da se ne raskuva.
Iseckajte crni luk i šargarepu pa proprziti na maslacu. Dodajte seckanu papriku i šampinjone, kao i seckani paradajz bez semenki. Začinite i još malo dinstajte.
Servirajte pirinač i povrće i preko svega naribajte parmezan da jelo dobije bogatiji ukus.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.