Osvežavajući i lagani sendviči s krastavcima
Sastojci:
- 1/2 oljuštenog svežeg krastavca
- so
- 6 tankih komada belog hleba, najbolje prvougaoni tost hleb
- maslac na sobnoj temperaturi
- beli biber
Priprema:
Isecite krstavac na što tanje kolutiće, blago posolite i stavite na oko 20 minuta u posudu s rupicama da puste višak vode. Stavite na radnu površinu nekoliko listova kuhinjskog papira, pa ih ocedite na njima.
Sve komade hleba namaite maslacem i ne štedite! Poređajte kolutove na 3 parčeta hleba i pobiberite, pa preklopite s ostala 3 namazana parčeta hleba.
Pritisnite hleb i oštrim nožem isecite korice hleba, one se ne serviraju. Zatim sendviče isecite u pravilne pravougaonike ili trouglove. Odmah servirajte s jakim čajem.
(Telegraf.rs)
Video: Mina Lazarević o kabareu "Ljubav iz kulisa"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.