Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem

 ≫ 
  • 1

Potrebno je:

- 1/2 kg zamrznutih mladih ili krupnije sečenih krompirića (brže se spremaju)

- so, biber

- ruzmarin

- crvena ljuta paprika (ili slatka ako ne volite ljuto)

- maslinovo ulje

- kačavalj, krupno rendan

- slaninica, sečena na tanke trakice

Priprema:

Obložite pleh papirom za pečenje, a neka veličina pleha bude takva da krompirići budu u jednom sloju, ali zbijeniji. Izmešajte krompiriće sa ruzmarinom i maslinovim uljem, posolite i pobiberite.

Neka se peku na 200 stepeni, pa kad omekšaju a nisu još gotovi, pospite slaninicu preko njih. Kad su krompirići postali zlatni a slanina pečena - izvadite i brzo pospite krupno rendani kačkavalj i vratite u rernu tek da se sir otopi. Služite toplo.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • А

    1. novembar 2017 | 18:03

    Сјајан рецепт,ал на то је народ спао,на кромпире и понеки траг сланинице.Иначе преукусно је.👏

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA