Krompirići sa začinima, slaninom i kačkavaljem
Potrebno je:
- 1/2 kg zamrznutih mladih ili krupnije sečenih krompirića (brže se spremaju)
- so, biber
- ruzmarin
- crvena ljuta paprika (ili slatka ako ne volite ljuto)
- maslinovo ulje
- kačavalj, krupno rendan
- slaninica, sečena na tanke trakice
Priprema:
Obložite pleh papirom za pečenje, a neka veličina pleha bude takva da krompirići budu u jednom sloju, ali zbijeniji. Izmešajte krompiriće sa ruzmarinom i maslinovim uljem, posolite i pobiberite.
Neka se peku na 200 stepeni, pa kad omekšaju a nisu još gotovi, pospite slaninicu preko njih. Kad su krompirići postali zlatni a slanina pečena - izvadite i brzo pospite krupno rendani kačkavalj i vratite u rernu tek da se sir otopi. Služite toplo.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
А
Сјајан рецепт,ал на то је народ спао,на кромпире и понеки траг сланинице.Иначе преукусно је.👏
Podelite komentar