Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos
Sastojci:
- pola čaše piva ili vina
- oko čaše gustog soka koji je ostao od pečenja mesa
- masnoća preostala od pečenja
- 1 ili 2 kašike brašna
- 300 ml supe (može i od kocke)
- so i biber
Priprema:
Ispecite meso i uklonite ostatke luka, šargerepe i ostalog povrća s kojim se meso peklo. Sačekajte da gusti sok od pečenja mesa padne na dno posude, pa masnoću koja je na površini kašikom izdvojite u drugu posudu,
Zatim, posudu u kojoj ste pekli meso sa sokom koji je preostao u njemu, stavite na ringlu na srednju vatru i dodajte masnoću koju ste odvojili (oko 1 do 2 kašike). Mešajte da se ukusi prožmu, a sok zagreje, pa dodajte brašno uz stalno mešanje.
Malo po malo ulivajte supu, pa kuvajte do željene gustine. Proverite da li nedostaje soli i bibera, pa prespite gotov sos u posudu za serviranje. Ako želite da sos bude potpuno gladak, možete ga propasirati kroz cediljku pre serviranja.
(Telegraf.rs)
Video: Potresne scene iz Zagreba, stotine sveća, molitve građana i neverica
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
milica
To je Braten sos i koristi se kao zacin mnogim jelima , mogu se naci u tubi ili malim kanticama koje koriste restorani samo da kazem da je to Nemacki sos
Podelite komentar
Cika Velja
Ja tako pravim preliv pod imenom žu,ali komadice mesa iz masnoce ne vadim pa moču pojedu a meso ostane za kasnije!
Podelite komentar