Gravy sos - ili kako "moču" od pečenja pretvoriti u sjajan sos

 ≫ 
  • 2

Sastojci:

- pola čaše piva ili vina

- oko čaše gustog soka koji je ostao od pečenja mesa

- masnoća preostala od pečenja

- 1 ili 2 kašike brašna

- 300 ml supe (može i od kocke)

- so i biber

Priprema:

Ispecite meso i uklonite ostatke luka, šargerepe i ostalog povrća s kojim se meso peklo. Sačekajte da gusti sok od pečenja mesa padne na dno posude, pa masnoću koja je na površini kašikom izdvojite u drugu posudu,

Zatim, posudu u kojoj ste pekli meso sa sokom koji je preostao u njemu, stavite na ringlu na srednju vatru i dodajte masnoću koju ste odvojili (oko 1 do 2 kašike). Mešajte da se ukusi prožmu, a sok zagreje, pa dodajte brašno uz stalno mešanje.

Malo po malo ulivajte supu, pa kuvajte do željene gustine. Proverite da li nedostaje soli i bibera, pa prespite gotov sos u posudu za serviranje. Ako želite da sos bude potpuno gladak, možete ga propasirati kroz cediljku pre serviranja.

(Telegraf.rs)

Video: Potresne scene iz Zagreba, stotine sveća, molitve građana i neverica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milica

    31. oktobar 2017 | 11:31

    To je Braten sos i koristi se kao zacin mnogim jelima , mogu se naci u tubi ili malim kanticama koje koriste restorani samo da kazem da je to Nemacki sos

  • Cika Velja

    31. oktobar 2017 | 15:05

    Ja tako pravim preliv pod imenom žu,ali komadice mesa iz masnoce ne vadim pa moču pojedu a meso ostane za kasnije!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA