Jednostavnost koju volimo u tanjiru: restovan krompir

 ≫ 
  • 7

Sastojci:

- 1 kg krompira

- 3 srednje glavice luka

- 1-2 kašike masti

- 3-4 kašike maslinovog ulja

- so i biber

- 2 kašičice mlevene paprika (ili 1 kašičica slatke i 1 ljute)

Priprema:

Oljuštite krompir pa ga isecite na krupnije komade. U nekim vezijama recepta krompir se kuva u ljusci a kasnije ljušti - pa možete i tako.

Sitno isecite crni luk i dinstajte ga na masti i ulju, dok ne bude potpuno mek. Zatim mu dodajte papriku, so i biber. Skuvan krompir ocedite od vode, pa ignječite viljuškom tako da ostane malo komadića - ne treba da bude kao pire. Dodajte luk, izmešajte i proverite da li je dovoljno slan. Odlično ide uz jela od mesa.

(Telegraf.rs)

Video: Da li je manje štetno ako pijemo piće "bez šećera" i zašto je plastika za jednokratnu upotrebu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beranje

    25. oktobar 2017 | 11:14

    To nije ovo jelo na slici

  • Lucija

    25. oktobar 2017 | 10:20

    Ovo je jelo mog detinjstva, a recept je malo drugaciji. Krompir se kuva u ljusci, ja stavim u vodu malo soli, oljusti se i isece kao za salatu. Glavica luka se proprzi da svene,na nasti je najlepse, krompir se ubaci i varjacom se izlomi na manje komadice. Posoli se po potrebi, dobro promesa i to je to

  • hEHE

    9. novembar 2017 | 14:34

    Ja volim da ga izgnjecim - TOTALNO !!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA