Jednostavnost koju volimo u tanjiru: restovan krompir
Sastojci:
- 1 kg krompira
- 3 srednje glavice luka
- 1-2 kašike masti
- 3-4 kašike maslinovog ulja
- so i biber
- 2 kašičice mlevene paprika (ili 1 kašičica slatke i 1 ljute)
Priprema:
Oljuštite krompir pa ga isecite na krupnije komade. U nekim vezijama recepta krompir se kuva u ljusci a kasnije ljušti - pa možete i tako.
Sitno isecite crni luk i dinstajte ga na masti i ulju, dok ne bude potpuno mek. Zatim mu dodajte papriku, so i biber. Skuvan krompir ocedite od vode, pa ignječite viljuškom tako da ostane malo komadića - ne treba da bude kao pire. Dodajte luk, izmešajte i proverite da li je dovoljno slan. Odlično ide uz jela od mesa.
(Telegraf.rs)
Video: Da li je manje štetno ako pijemo piće "bez šećera" i zašto je plastika za jednokratnu upotrebu
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Beranje
To nije ovo jelo na slici
Podelite komentar
Lucija
Ovo je jelo mog detinjstva, a recept je malo drugaciji. Krompir se kuva u ljusci, ja stavim u vodu malo soli, oljusti se i isece kao za salatu. Glavica luka se proprzi da svene,na nasti je najlepse, krompir se ubaci i varjacom se izlomi na manje komadice. Posoli se po potrebi, dobro promesa i to je to
Podelite komentar
hEHE
Ja volim da ga izgnjecim - TOTALNO !!!
Podelite komentar