Posni obrok u azijskom stilu: ukusno kinesko povrće
Potrebno je:
- 2-3 paprike različitih boja
- 2-3 šargarepe
- veći krastavac
- pola kineskog kupusa
- mali brokoli
- 50-70 g suvih pečuraka po želji (šitake, crne kineske, vrganji...)
- puna šaka slanog ispečenog kikirikija
- 4 kašike soja sosa
- 1 kašičica pirinčanog sirćeta
- ½ kašičice čili praha
- ulje za prženje
Povrće isecite na štapiće, a kineski kupus na rezanca. Suve pečurke prelijte sa vodom i ostavite dvadesetak minuta da se rehidriraju, pa i njih isecite na trakice.
Sipajte u tiganj ili vok dve pune šoljice ulja, a nad drugu šerpu stavite metalnu cediljku. Ulje zagrejte da bude veoma vrelo, pa svako povrće isprižite pojedinačno. Bitno je da se proprži kratko i zadrži krckavost. Gotovo povrće vadite u cedijku da se ocedi od višak ulja.
Pečeni kikiriki dodajte u prazan tiganj ili vok i kratko propržite, da zamiriše. Dodajte mu sve začine i čim provri - vratite povrće u tiganj. Odmah se sklanja s ringle i servira uz pirinač ili skuvane nudle.
Po želji, pri serviranju možete dodati i komade ribe ili gambore
(Telegraf.rs)
Video: Novosađanka menjala grad za prostranstva Durmitora, sa konjem Bambijem krstari nestvarnim predelima
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Branko
Nisu gambori vec gamberi ili kozice
Podelite komentar