Kako da spremite sjajnu testeninu "A la Carbonara"?
Sastojci:
- 200 g testenine
- 150 g slanine
- 2 čena belog luka
- 250 ml nutralne pavlake
- 1 jaje
- 1 kašika parmezana
- so, biber
- sveži peršun ili vlašac
Priprema:
Stavite vodu za testeninu da provri i pokušajte da uklopite da testenina bude tek skuvana kad završite sos.
Nasecite slaninu na kockice i stavite je u tiganj, pa kada je polupržena, dodajte seckani beli luk. Sipajte pavlaku i neka se malo ukuva. Umutite jaje s parmezanom, a u ovom trenutku neka testenina bude gotova. Procedite je.
Sklonite sos s ringle i dodajte testeninu, pa odmah i jaje. Promešajte i ne vraćajte na ringlu. Jaje će se skuvati od topline testenine i sosa. Posolite i pobiberite da jelo bude po vašem ukusu, pa servirajte ukrašeno peršunom ili vlašcem.
(Telegraf.rs)
Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
OljaK .
Carbonara je sos za testeninu od slanine,jaja i parmezana po želji. Pozdrav iz trsta.
Podelite komentar
јаре
а ја сам научио од Италијана кувара,мајстора за тестенине да се карбонара никада не ради са павлаком већ искључиво бешамел сос.У то сам се касније и уверио.
Podelite komentar
Mirjam
Naucila sam odavno odnprijateljice Rimljanke jedan od nacina pravljenja karbonare, jednostavan. Dok se testo kuva al dente, u drugoj serpi preprziti sitno secenu slaninu, a u posebnoj posudi, ili loncetu pomesajte pavlaku, seckani beli luk, jaja, biber. Kads testo ocedite bez ispiranja, bacite ga na isprzenu slaninu, pa prelijte umucenom smesom, zaboravilavsam da u nju umesate i rendani sir, i dobro promesajte, ugasite vatru. Sve ce se lepo spojiti i karbonara je gotova. Prijatno
Podelite komentar