Kako da spremite sjajnu testeninu "A la Carbonara"?

 ≫ 
  • 3

Sastojci:

- 200 g testenine

- 150 g slanine

- 2 čena belog luka

- 250 ml nutralne pavlake

- 1 jaje

- 1 kašika parmezana

- so, biber

- sveži peršun ili vlašac

Priprema:

Stavite vodu za testeninu da provri i pokušajte da uklopite da testenina bude tek skuvana kad završite sos.

Nasecite slaninu na kockice i stavite je u tiganj, pa kada je polupržena, dodajte seckani beli luk. Sipajte pavlaku i neka se malo ukuva. Umutite jaje s parmezanom, a u ovom trenutku neka testenina bude gotova. Procedite je.

Sklonite sos s ringle i dodajte testeninu, pa odmah i jaje. Promešajte i ne vraćajte na ringlu. Jaje će se skuvati od topline testenine i sosa. Posolite i pobiberite da jelo bude po vašem ukusu, pa servirajte ukrašeno peršunom ili vlašcem.

(Telegraf.rs)

Video: Željka Bojić je jedna od njih, ona čeka na transplantaciju jetre i ima samo jednu poruku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • OljaK .

    17. oktobar 2017 | 13:25

    Carbonara je sos za testeninu od slanine,jaja i parmezana po želji. Pozdrav iz trsta.

  • јаре

    20. oktobar 2017 | 20:32

    а ја сам научио од Италијана кувара,мајстора за тестенине да се карбонара никада не ради са павлаком већ искључиво бешамел сос.У то сам се касније и уверио.

  • Mirjam

    19. oktobar 2017 | 15:23

    Naucila sam odavno odnprijateljice Rimljanke jedan od nacina pravljenja karbonare, jednostavan. Dok se testo kuva al dente, u drugoj serpi preprziti sitno secenu slaninu, a u posebnoj posudi, ili loncetu pomesajte pavlaku, seckani beli luk, jaja, biber. Kads testo ocedite bez ispiranja, bacite ga na isprzenu slaninu, pa prelijte umucenom smesom, zaboravilavsam da u nju umesate i rendani sir, i dobro promesajte, ugasite vatru. Sve ce se lepo spojiti i karbonara je gotova. Prijatno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA