Juneći gulaš na lovački način
Sastojci:
Za marinadu :
- 750 g junećih šnicli
- 2 kašike senfa
- 1 dl maslinovog ulja
- 2 čena belog luka
- 1 grančica ruzmarina
- malo soli
Za gulaš :
- 4 manje šargarepe
- 1 veća glavica kelerabe
- 1 manji koren peršuna
- 1 velika glavica crnog luka
- kapika crnog bibera
- 3 dl crvenog vina
- 1/2 l vode vode
- 3 kašike koncentrata paradajza
- so
- nikeliko suvih šljiva
- lovorov list
Priprema:
Juneće šnicle isecite ne krupne komade, posolite i namažite senfom, pa stavite ruzmarin i maslinovo ulje, kao i krupno rezan beli luk. Neka stoji preko noći poklopljeno.
Sutradan, isecite povrće na manje kocke. Ocedite ulje u kome je bilo meso pa na njemu propržite meso, a zatim ga sklonite pa isprižite povrće. Kada povrće omekša, vratite meso, i sipajte vino i vodu. Kuvajte oko 1 sat. Kad meso omekša, ubacite paradajz, šljive, ruzmarin i lorber. Neka se kuva još jedan sat. Pred kraj dodajte biber i so.
Izvadite meso, a povrće i tečnost propasirajte i pomešajte - pa sipajte preko. Servirajte uz njoke ili testeninu.
(Telegraf.rs)
Video: Reprezentativcu rekli da je završio karijeru zbog problema sa srcem, naš lekar ga vratio na teren
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
acko
..dobro nisu ubacili i jednu šišarku..!
Podelite komentar
Mirjam
Odlican recept, tako i ja pravim , moji clanovi porodice to bas vole, moze kao prilog makaroni, palenta, ili knedle od hleba
Podelite komentar