Juneći gulaš na lovački način

 
 ≫ 
  • 2

Nećete verovati da je u loncu obična junetina, a ne meso divljači!

Sastojci:

Za marinadu :

- 750 g junećih šnicli

- 2 kašike senfa

- 1 dl maslinovog ulja

- 2 čena belog luka

- 1 grančica ruzmarina

- malo soli

Za gulaš :

- 4 manje šargarepe

- 1 veća glavica kelerabe

- 1 manji koren peršuna

- 1 velika glavica crnog luka

- kapika crnog bibera

- 3 dl crvenog vina

- 1/2 l vode vode

- 3 kašike koncentrata paradajza

- so

- nikeliko suvih šljiva

- lovorov list

Priprema:

Juneće šnicle isecite ne krupne komade, posolite i namažite senfom, pa stavite ruzmarin i maslinovo ulje, kao i krupno rezan beli luk. Neka stoji preko noći poklopljeno.

Sutradan, isecite povrće na manje kocke. Ocedite ulje u kome je bilo meso pa na njemu propržite meso, a zatim ga sklonite pa isprižite povrće. Kada povrće omekša, vratite meso, i sipajte vino i vodu. Kuvajte oko 1 sat. Kad meso omekša, ubacite paradajz, šljive, ruzmarin i lorber. Neka se kuva još jedan sat.  Pred kraj dodajte biber i so.

Izvadite meso, a povrće i tečnost propasirajte i pomešajte - pa sipajte preko. Servirajte uz njoke ili testeninu.

(Telegraf.rs)

Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • acko

    10. oktobar 2017 | 13:56

    ..dobro nisu ubacili i jednu šišarku..!

  • Mirjam

    10. oktobar 2017 | 20:34

    Odlican recept, tako i ja pravim , moji clanovi porodice to bas vole, moze kao prilog makaroni, palenta, ili knedle od hleba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA