Ramstek s aromatizovanim puterom
Sastojci:
- 2 šnicle junečeg ramsteka
- maslinovo ulje
- so, biber
- 120 g maslaca
- kašika naseckanog peršuna
- kašičica senfa
- kašika sitno naseckanog ruzmarina
- kašičica soka od limuna
- kašičica meda
Priprema:
Šnicle premažite maslinovim uljem i posolite. Ostavite da odstoje, najbolje preko noci.
Ostavite maslac da se opusti na sobnoj temperaturi. Zamiješajte ga sa ruzmarinom, peršunom, senfom, medom i sokom limuna. Urolajte u providnu foliju i ostavite da se hladi. Može da stoji u frižideru i više dana.
Šnicle izvadite iz frižidera na vreme da budu na sobnoj temperaturi. Prepecite ih na grill tiganju sa svake strane po 3-6 minuta, po vašem ukusu.
Poslužite uz aromatzovani maslac i pomfrit - ili uz druge priloge po vašem ukusu.
(Telegraf.rs)
Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Bjanka
Perfektno
Podelite komentar