Ramstek s aromatizovanim puterom

 ≫ 
  • 1

Sastojci:

- 2 šnicle junečeg ramsteka

- maslinovo ulje

- so, biber

- 120 g maslaca

- kašika naseckanog peršuna

- kašičica senfa

- kašika sitno naseckanog ruzmarina

- kašičica soka od limuna

- kašičica meda

Priprema:

Šnicle premažite maslinovim uljem i posolite. Ostavite da odstoje, najbolje preko noci.

Ostavite maslac da se opusti na sobnoj temperaturi. Zamiješajte ga sa ruzmarinom, peršunom, senfom, medom i sokom limuna. Urolajte u providnu foliju i ostavite da se hladi. Može da stoji u frižideru i više dana.

Šnicle izvadite iz frižidera na vreme da budu na sobnoj temperaturi. Prepecite ih na grill tiganju sa svake strane po 3-6 minuta, po vašem ukusu.

Poslužite uz aromatzovani maslac i pomfrit - ili uz druge priloge po vašem ukusu.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA