Ukusne pljeskavice od raznog povrća

 ≫ 
  • 0

Potrebno je:

- 100 g šargarepe

- 200 g kuvanog krompira (najbolje da je skuvan na pari)

- 100 g tikvice

- 1 parče celera

- 2 struka mladog luka

- pola veze peršuna

- 1/2 kašičice kurkume

- 50 g rendanog kačkavalja

- 4 kašike integralnog brašna

- 2 kašike maslinovog ulja

- so, biber

Priprema:

Operite i oljuštite šargarepu, celer i tikvicu, pa ih izrendajte sitno i ocedite. Očistite mladi luk i sitno ga iseckajte, pa ga prodinstajte ga na par kašika maslinovog ulja. Operite i sitno iseckajte peršun.

Pomešajte rendanu šargarepu, tikvicu, celer i kuvani krompir - pa dodajte dinstani luk, peršun, sir, brašno i začine. Posolite i pobiberite. Podelite masu na 6-8 delova i vlažnim rukama oblikujte pljeskavice.

Premažite uljem tiganj i pecite pljeskavice par minuta sa svake strane, dok ne dobiju lepu boju.

(Telegraf.rs)

Video: Gužve na hrvatsko-srpskoj granici: Kilometarske kolone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA