Kimči pirinač - tradicionalni istočnjački prilog uz jela

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 700 g svežeg kineskog kupusa seckanog na trake

- 350 g tvrdih krušaka

- 350 g bele repe

- 60 g krupne morske soli

- 200 ml hladne vode

- 4 stabljike mladog crnog luka seckanog na kolutiće

- 2,5 cm svežeg korena djumbira izrendanog na sitno

- 4 čena belog luka istucanog u avanu

- 12-3 kašičice čili praha

- skuvani pirinač

Priprema:

Iseckani kupus, repu i kruške staviti u glinenu posudu, posoliti, dobro promesati i pritisnuti teretom. Preliti vodom, poklopiti i ostaviti preko noći da odstoji. Sledeceg dana odliti rasol, rasol sačuvati, a usoljenom povrću dodati smesu napravljenu od luka, belog luka, djumbira i čili-a. Sve zajedno dobro izmešati, složiti u tegle i zaliti odlivenim rasolom.

Tegle prekriti providnom folijom, staviti ih na sunčano mesto i ostaviti da odstoje 2-3 dana. Posle tog vremena tegle ostaviti u frižideru da se kimchi dobro rashladi. Teglu s rashladjen kimchi-em sada zatvoriti poklopcem. Tako pripremljeni kimchi se u frižideru može čuvati nekoliko nedelja.

Kada želite da ga poslužite, propržite ga, izmešajte sa skuvanim pirinčem i poslužite uz jaje na oko, svinjetinu ili čak ćevape.

(Telegraf.rs)

Video: U Narodnom muzeju Srbije otvorena izložba "Odličja i zaveštanja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA