Losos zapečen s pestom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- 800 gr lososa (u komadu)

- 1 šoljica očišćenog pistaćija

- puna šaka listića nane

- rendana korica od 1 limuna

- so

- maslinovo ulje

Priprema:

Lososa kratko isperite i osušite papirnatim ubrusima. Stavite ga u pleh na papir za pečenje. Pospite solju.

U avanu zgnječite pistaći, pa im dodajte listiće nane i kapiku maslinovog ulja. Dodajte naribanu koricu limuna i pomešajte. Sve će izgledati kao pesto.

Premažite pesto preko lososa, tako da pokrije cijelu gornju stranu - pa stavite 30 minuta u rernu zagrejanu na 200 stepeni.

(Telegraf.rs)

Video: Jocić: Ovde se na dan Svete Trojice okupljalo celo selo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA