Tataki tuna - fenomenalan japanski specijalitet
Harmoničan spoj ukusa i zanimljiva priprema jela...
Sastojci po osobi:
- 180 g tune u komadu
- 10 g belog susama
- 10 g crnog susama
- 30 ml sirupa od zove
- 10 ml soka od limuna
- 10 ml maslinovog ulja
- 5 g potočarke ili matovilca
- 5 g rukole
- 2 g vlašca
- 2 g mente
- So i biber po potrebi
Priprema
Odrezak tune začiniti, uvaljati u mešavinu susama i pržiti sa svih strana nekoliko sekundi na vrelom ulju. Potočarku, rukolu, vlašac i mentu začiniti sa zova dresingom koji se sastoji od sirupa zove, limunovog soka i maslinovog ulja.
Servirajte tunu sečenu na tanke komade preko salte.
(Telegraf.rs)
Video: Marija Milutinović novinarka Telegraf.rs izveštaj iz Bele kuće
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.