Odličan domaći polu-beli hleb
Potrebno je:
- 3 šolje belog brašna
- 2 šolje integralnog pšeničnog brašna
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 1 kašičica soli
- 1/2 kvasca
Umutiti u činiji kvasac, šećer, kašiku belog brašna i toplu vodu. Kad se pojave mehurići pomešati ostalo brašno, so i ulje. Dodavati polako vruću vodu, testo treba da se lepo umesi i odvaja od činije i bude meko. Pokriti i ostaviti da raste.
Kad se testo udvostručilo podeliti ga na tri dela, pobrašniti radnu površinu i razvaljati svaki deo u pravougaonik i urolati kao kiflu. Obložiti pleh pek papirom, pa poređati vekne i malo ih zaseći nožem na par mesta. Ostaviti malo da odsotje, 15-ak minuta dok se rerna greje na 180 stepeni.
Premazati vodom i staviti da se peče. Možete ih pokriti folijom prvih 20 minuta ako volite tanju koricu. Peći oko pola sata. Kada su gotovi izvaditi iz rerne i pokriti krpom. Kada se ohlade, hleb čuvati u papirnoj ili platnenoj kesi kako se ne bi sušio. !
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.