Biser kineske kuhinje: prolećne rolnice
Uz deblje kore, suvlji fil i čvrsto motanje - ove rolnice ispadaju savršeno!
Potrebno je:
- 3 lista kora za pite
- 150 g svinjetine ili piletine
- praziluk srednje veličine
- šargarepa
- malo šampinjona
- 50 g klica, idealno sojinih ili od sočiva
- 1 kašika skroba
- 2 kašike belog vina ili kašika jabukovog sirćeta
- 1/2 kocke za supu (pileće) rastvorene u malo vode
- soja sosa po ukusu
- 1 kašičica šećera
- ulje za prženje
Priprema:
Meso isecite na tračice i uvaljajte u skrob. Praziluk, šargarepu i šampinjone očistite i iseckajte na tračice ili kockice. Meso propržite 2 minuta na malo vrelog ulja, pa dodajte seckanu šargarepu, šampinjone i klice i pržite na jakoj temperaturi uz mešanje.
Dodajte praziluk, vino, supu, soja sos, šećer - i pržite dok sva tečnost ne ispari. Sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi.
Raširite kore, premažite ih uljem, postavite jednu preko druge i isecite na široke trake. Na njih rasporedite pripremljenu masu od mesa i povrća, uvijajte ih kao "izdužene" sarmice i pržite u vrelom ulju.
(Telegraf.rs)
Video: Jake policijske snage obezbeđuju Univerzitet Hauard
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.