Omlet sa spanaćem i mladim lukom

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 4 osobe:

- 8 jaja

- 500 g spanaća

- 150 g sira

- so

- maslac ili maslinovo ulje

- naseckana perca mladog luka

Priprema:

Staviti vodu na šporet da provri. U ključalu vodu staviti kašičicu soli i spanać. Kuvati jedno 15-ak minuta. Kuvan spanać procediti i iseckati na sitno i u njega dodati kašićicu soli, sir i promešati.

U velikoj činiji mikserom umutiti jaja i nekoliko kašika vode. Smesu od jaja podeliti na četiri dela.

Svaki deo staviti u pouljen tiganj i peći sa obe strane. Čim se prva strana ispeče i čim okrenete odmah na jednu polovinu stavite cetvrtinu smese od spanaća i pecite dok i druga strana ne bude pečena. Preklopite drugom polovinom. Ostavite jedno 2-3 minuta ovako preklopljeno. Postupak ponoviti sa ostalom smesom.

Ukrasite mladim lukom i servirajte.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA