Hleb sa maslinama - zdrav i mirišljav

 ≫ 
  • 2

Sastojci:

- 700 g brašna

- 2 kašičice soli

- 25 g svežeg kvasca

- 350 ml mlake vode

- 6 kašika maslinovog ulja

- 180 g maslina, grubo iseckanih - idealno Kalamata masline

- 1 manji crveni luk

- 2 kašike sitno seckane nane

Priprema:

Razmutiti kvasac s polovinom vode i ostaviti da nadođe. U posudu za mešenje sipati brašno i dodati nadošli kvasac, ostatak vode, ulje i so. Sve dobro umesiti u glatko testo. Otaviti ga pokriveno krpom da naraste.

Nakon toga ga premesiti i razvaljati u krug prečnika oko 20 cm. Testo posuti seckanim maslinama, lukom i nanom, preklopiti ga i lagano premesiti. Podeliti ga u dva dela i oblikovati 2 hleba. Svaki nožem zarezati na nekoliko mesta i premazati vodom.

Ostaviti na toplom pokriveno nauljenom streč-folijom da naraste još jednom. Lagano ga posuti brašnom, staviti u pleh pokriven papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    29. septembar 2017 | 14:40

    Odavno to radimo ! Recept smo dobili na moru u Makarskoj u vreme bivse Yuge ! Dalmosi imaju odlicne recepte !

  • Bjanka

    20. septembar 2017 | 19:46

    Extra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA