Hleb sa maslinama - zdrav i mirišljav
Sastojci:
- 700 g brašna
- 2 kašičice soli
- 25 g svežeg kvasca
- 350 ml mlake vode
- 6 kašika maslinovog ulja
- 180 g maslina, grubo iseckanih - idealno Kalamata masline
- 1 manji crveni luk
- 2 kašike sitno seckane nane
Priprema:
Razmutiti kvasac s polovinom vode i ostaviti da nadođe. U posudu za mešenje sipati brašno i dodati nadošli kvasac, ostatak vode, ulje i so. Sve dobro umesiti u glatko testo. Otaviti ga pokriveno krpom da naraste.
Nakon toga ga premesiti i razvaljati u krug prečnika oko 20 cm. Testo posuti seckanim maslinama, lukom i nanom, preklopiti ga i lagano premesiti. Podeliti ga u dva dela i oblikovati 2 hleba. Svaki nožem zarezati na nekoliko mesta i premazati vodom.
Ostaviti na toplom pokriveno nauljenom streč-folijom da naraste još jednom. Lagano ga posuti brašnom, staviti u pleh pokriven papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
BASA
Odavno to radimo ! Recept smo dobili na moru u Makarskoj u vreme bivse Yuge ! Dalmosi imaju odlicne recepte !
Podelite komentar
Bjanka
Extra
Podelite komentar