Kapreze salata - najjednostavniji italijanski specijalitet
Osnovni i obavezni sastojci Kapreze salate su:
– 1 mocarela
– 3 paradajza
– svež bosiljak
– so, biber
– maslinovo ulje
Priprema:
Svežu mocarelu ocediti od tečnosti i iseći na tanke kolutove, otprilike 5 mm debljine. Oprati paradajz i iseći ga na kolutove.
Listiće svežeg bosiljka ostaviti cele ili iseckati, po želji.
Salata se služi u plitkom tanjiru: prvo se stavi kolut paradajza, a preko njega mocarela - pa zatim sve pospe svežim bosiljkom. Ređa se dok se ne utroše sastojci. Na kraju salatu posoliti i preliti maslinovim uljem.
Mozete nanizati sastojke na ražnjić i tako poslužiti, a može da se upotrebi i baby paradajz.
(Telegraf.rs)
Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.