Kapreze salata - najjednostavniji italijanski specijalitet

 ≫ 
  • 0

Osnovni i obavezni sastojci Kapreze salate su:

– 1 mocarela

– 3 paradajza

– svež bosiljak

– so, biber

– maslinovo ulje

Priprema:

Svežu mocarelu ocediti od tečnosti i iseći na tanke kolutove, otprilike 5 mm debljine. Oprati paradajz i iseći ga na kolutove.

Listiće svežeg bosiljka ostaviti cele ili iseckati, po želji.

Salata se služi u plitkom tanjiru: prvo se stavi kolut paradajza, a preko njega mocarela - pa zatim sve pospe svežim bosiljkom. Ređa se dok se ne utroše sastojci. Na kraju salatu posoliti i preliti maslinovim uljem.

Mozete nanizati sastojke na ražnjić i tako poslužiti, a može da se upotrebi i baby paradajz.

(Telegraf.rs)

Video: U Narodnom muzeju Srbije otvorena izložba "Odličja i zaveštanja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA