Čorbica od brokolija i piletine
Sastojci
- 300 g pilećeg belog mesa
- komad crnog luka sitno iseckan
- veća šargarepa
- manji koren celera
- anji krompir
- malo maslinovog ulja
- manji brokoli
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike brašna
- mešavina biljnih začina po izboru
Priprema:
Pileće belo meso iseći na sitne kockice. Šargarepu, celer, krompir i crni luk očistiti i iseckati na kockice. Cvetove brokolija odvojiti od korena i spoljnih listova pa iskidati na manje komade.
Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati piletinu, šargarepu i celer pa sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi. Kuvajte dok povrće ne omekša.
Zatim dolijte vodu i ostavite da čorba proključa. Ubacite brokoli i nastaviti sa kuvanjem dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj dodati hladnu zapršku (razmutiti brašno u malo vode). Sipajte i pavlaku za kuvanje i kuvati još 5 minuta da se dobije željena gustina.
(Telegraf.rs)
Video: Piroćanac stvorio minijaturnu crkvu od kamena sa Stare planine
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Hr
Trenutno najbolji clanak na Telegrafu
Podelite komentar
C Mama
I brokoli kuvati samo 5 minuta
Podelite komentar