Čorbica od brokolija i piletine
Sastojci
- 300 g pilećeg belog mesa
- komad crnog luka sitno iseckan
- veća šargarepa
- manji koren celera
- anji krompir
- malo maslinovog ulja
- manji brokoli
- 200 ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike brašna
- mešavina biljnih začina po izboru
Priprema:
Pileće belo meso iseći na sitne kockice. Šargarepu, celer, krompir i crni luk očistiti i iseckati na kockice. Cvetove brokolija odvojiti od korena i spoljnih listova pa iskidati na manje komade.
Na malo ulja propržiti luk, a zatim dodati piletinu, šargarepu i celer pa sve zajedno kratko propržiti. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući vodu po potrebi. Kuvajte dok povrće ne omekša.
Zatim dolijte vodu i ostavite da čorba proključa. Ubacite brokoli i nastaviti sa kuvanjem dok svi sastojci ne omekšaju. Pred kraj dodati hladnu zapršku (razmutiti brašno u malo vode). Sipajte i pavlaku za kuvanje i kuvati još 5 minuta da se dobije željena gustina.
(Telegraf.rs)
Video: Putevi Srbije: Držite bezbedno odstojanje, sačuvajte život
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Hr
Trenutno najbolji clanak na Telegrafu
Podelite komentar
C Mama
I brokoli kuvati samo 5 minuta
Podelite komentar