Bogato filovane piroške od starog hleba

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 5 osoba:

- 400 g starog hleba

- 50 g šampinjona

- 1 veća šargarepa

- 100 g kačkavalja

- 200 g salame ili šunke

- 2 jaja

- 3 dl vode

- 1/2 kašičice origana

- 3 kašike kečapa

- 1 kašičica začina

- 150 g prezli

- 3 kašike vode za belanca

- biber

- ulje za prženje

Priprema:

Hleb isitniti, a zatim ga preliti sa vodom i izmesiti rukama da se sjedini, potom dodati rendanu šargarepu, sitno seckane pečurke, rendani kačkavalj, kečap, sitno seckanu salamu, biber po ukusu, origano, začin i 2 žumanca. Sve dobro sjediniti i praviti piroške.

U belanca sipati 3 kašike vode i umutiti viljuškom. Piroške umakati u belanca, zatim u prezle i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Kada se ispeku staviti ih na salvetu da upiju višak masnoće. Možete ih služiti uz jogurt, pavlaku, kečap, ajvar...

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA