Pasta sa plavim paradajzom i crnim maslinama
Obradujte sebe divnom kombinacijom mediteranskih ukusa...
Sastojci za 4 osobe:
- 500 g svežih zrelih paradajza
- 1 plavi paradajz
- 2 kom žuta i zelena paprika
- 4 čena belog luka
- pola glavice crvenog luka
- šaka crnih maslina
- 2-3 lista svežeg lovora
- 80 g parmezana ili ovčijeg sira
- 10- tak listića svežeg bosiljka
- 4-5 kašika maslinovog ulja
- 250 g kratke paste
Priprema:
Plavi patlidžan i paprike (izaberite mesnate i po mogućnosti zelene i žute boje) iseckajte na kockice. Ugrejte u tiganju, na 2 kašike maslinovog ulja, 2 čena belog luka (izrežite ih na listove) sa malo sveže ljute papričice. Ubacite plavi paradajz i paprike i pržite na jačoj vatri samo nekoliko minuta, pa posolite. U širem tiganju u kojem ćete i začiniti pastu, stavite par kašika maslinovog ulja, pola glavice seckanog crvenog luka , 2 čena belog luka i 2 lista lovora. Na laganoj vatri dinstajte crveni luk, dodajte ispasirane sveže paradajze (odstranite kožicu i seme što je više moguće) i pustite dvadesetak minuta da se napravi sos.
Posolite, malo pošećerite (probajte koliko je sos kiseo) i na samom kraju dodajte šaku crnih maslina. Skuvajte neku kratku pastu i s mrežastom viljuškom vadite direktno u sos od paradajza. Promešajte na vatri i pustite nekoliko trenutaka da pasta upije malo sosa. Tada ubacite zapečen plavi paradajz i paprike, ne mnogo kuvane, već malo čvršći. Odmaknite od vatre, pospite sveže rendanim parmezanom ili ovčjim sirom i svežim bosiljkom. Promešajte pastu, a na svaki tanjir dodajte nekoliko kapi maslinovog ulja, pa poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Glasanje u Americi pred predsedničke izbore
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.