Ravioli u umaku od gljiva
Sastojci za 4 osobe:
Za testo:
- 280 g glatkog pšeničnog brašna
- 1/2 kašičice soli
- 2 jaja
- 50 g maslaca
Za fil:
- 3 veće pečurke (šampinjoni)
- 1 kašika seckanog peršuna
- malo soli
- 1 žumance
- 2 kašike kisele pavlake
- malo maslaca
Za sos:
- 4 veća šampinjona
- malo soli
- prstohvat ruzmarina
- 1/2 dl belog vina
- 1 čen belog luka
- 20 g maslaca
- maslinovog ulja
Priprema:
Priprema testa :
Brašno prosejte sa solju pa dodajte jaja i maslac, sobne temperature. Bez dodavanja tečnosti zamestite glatko, čvrsto testo pa ga ostavite pokriveno ili zamotano u prozirnu foliju u frižideru dok pripremite fil i sos.
Priprema fila od šampinjona :
Pečurke naseckajte na sitnije kockice. U tiganju otopite maslac pa na zagrejanom maslacu propržite pečurke dok ne omekšaju. Pri kraju ih posolite pa dodajte seckani peršun. Izvadite pa ih pomešajte s mešavinom pavlake i žumanca.
Priprema sosa :
Pečurke narežite na tanje kriške. U tiganju zagrejte mešavinu maslaca i maslinovog ulja pa propržite pečurke dok ne omekšaju. Posolite ih, dodajte seckani peršun, sitno seckani beli luk i ruzmarin pa zalijte s malo vina. Ostavite da se kuvaju nekih 10-15 minuta.
Priprema raviola :
Pripremljeno testo izvadite iz frižidera i razvijte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 1-2 mm. Testo prepolovite na dva dela. Na jedan deo stavljajte pripremljeni fil u gomilicama, pa drugom polovinom testa preklopite i tako dok ne potrošite sav materijal. Dalje je postupak uobičajen, dakle, kuvanje , ređanje na tanjir i kada se prohladi poslužite.
(Telegraf.rs)
Video: Na Kopaoniku metar snega, skijaši uživaju
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.