Ravioli u umaku od gljiva

 ≫ 
  • 0

Sastojci za 4 osobe:

Za testo:

- 280 g glatkog pšeničnog brašna

- 1/2 kašičice soli

- 2 jaja

- 50 g maslaca

Za fil:

- 3 veće pečurke (šampinjoni)

- 1 kašika seckanog peršuna

- malo soli

- 1 žumance

- 2 kašike kisele pavlake

- malo maslaca

Za sos:

- 4 veća šampinjona

- malo soli

- prstohvat ruzmarina

- 1/2 dl belog vina

- 1 čen belog luka

- 20 g maslaca

- maslinovog ulja

Priprema:

Priprema testa :

Brašno prosejte sa solju pa dodajte jaja i maslac, sobne temperature. Bez dodavanja tečnosti zamestite glatko, čvrsto testo pa ga ostavite pokriveno ili zamotano u prozirnu foliju u frižideru dok pripremite fil i sos.

Priprema fila od šampinjona :

Pečurke naseckajte na sitnije kockice. U tiganju otopite maslac pa na zagrejanom maslacu propržite pečurke dok ne omekšaju. Pri kraju ih posolite pa dodajte seckani peršun. Izvadite pa ih pomešajte s mešavinom pavlake i žumanca.

Priprema sosa :

Pečurke narežite na tanje kriške. U tiganju zagrejte mešavinu maslaca i maslinovog ulja pa propržite pečurke dok ne omekšaju. Posolite ih, dodajte seckani peršun, sitno seckani beli luk i ruzmarin pa zalijte s malo vina. Ostavite da se kuvaju nekih 10-15 minuta.

Priprema raviola :

Pripremljeno testo izvadite iz frižidera i razvijte na pobrašnjenoj podlozi na debljinu 1-2 mm. Testo prepolovite na dva dela. Na jedan deo stavljajte pripremljeni fil u gomilicama, pa drugom polovinom testa preklopite i tako dok ne potrošite sav materijal. Dalje je postupak uobičajen, dakle, kuvanje , ređanje na tanjir i kada se prohladi poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: IN MEMORIAM: Dragan Marković Palma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA