Ražnjići od junećeg mlevenog mesa
Sastojci za 6 osoba:
- 800 g mlevenog mesa junetine
- 4 čena belog luka
- 1 kašičica soli
- 1 po kašičicu bibera i aleve paprike
- po kašičicu mlevenog korijandera, kumina, kurkume
- po 1/2 kašičice muskatnog oraščića, mlevenog đumbira, kardamoma i cimeta
- 1 kašičica svežeg origana
- 3 kašike grubo mlevenih pistaća
Priprema:
U posudu stavimo meso i dodamo mešavinu začina, sa solju pasiran beli luk, so, biber i grubo mlevene pistaće. Dodamo malo vode i rukama obradimo smesu dok se sastojci ne povežu. Ostavimo da odleži oko pola sata, potom probamo smesu i po želji dodamo još koji od začina. Papriku i mladi luk narežemo na komade. Mokrim rukama oblikujemo kuglice, potom jih malo stisnemo da dobiju oblik malo većeg i debljeg ćevapa. Na štapić stavljamo po jedan ražnjic (ili ćevap, kako to već nazovemo) i potom povrće, pa opet ćevap i povrće i tako dok ne potrošimo sve sastojke.
Ispečemo na roštilju i odmah poslužimo. Ako želite, možete peći i samo jedan ćevap na štapiću.
(Telegraf.rs)
Video: Reprezentativcu rekli da je završio karijeru zbog problema sa srcem, naš lekar ga vratio na teren
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.