Jednostavni tuna-odrezak s ruzmarinom
Sastojci:
- 250 g tunjevine (šnicla)
- 0.5 dl belog vinskog sirćeta
- 0.5 dl maslinovog ulja
- par kapi soka od limuna
- malo seckanog svežeg ruzmarina
- pola kašičice fino seckanog svežeg peršuna
- malo sušenog origana
- po želji soli
- po želji bielog bibera
Priprema:
Napraviti marinadu, tako što treba prvo izmešati ulje, belo vinsko sirće i sok od limuna, pa kada ste smesu lepo izmešali i kada se ona povezala u nju dodati postepeno ostale sastojke. Filet tune naravno svež, stavimo da se marinira oko sat do sat i po, da riba poprimi sve sastojke, te je ispečemo na dobro ugrejanom rostilju po minut sa svake strane . Prelijemo sa par kapi maslinovog ulja i poslužimo uz prilog po želji.
(Telegraf.rs)
Video: Novosađanka menjala grad za prostranstva Durmitora, sa konjem Bambijem krstari nestvarnim predelima
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.