Tart od zdravog zelenog povrća: brokolija, kelja, kupusa i graška

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- kelj, sveži kupus

- brokoli, grašak

- kisela pavlaka ili maskarpone

- parmezan

- 2 jaja

- 2, 3 kašike oštrog brašna

- začin

- 1 čen belog luka

Priprema:

Svo povrće narezati i skuvati da omekša. Kad je kuvano procediti ga i dodajte u njega kisele pavlake (ili maskarponea), žumanca, parmezan i jedan čen belog luka, pa začiniti začinom. Sve skupa dobro izgnječiti viljuškom (osim graška, njega dodajte posljednjeg da izbjegnete gnječenje). Belanca umutite u čvrst sneg i dodajte na kraju. Kalup za tart pospite prezlama, preko njih izlijte povrće i pecite na 180 stepeni oko 30-tak minuta, pa kada se prohladi poslužite.

(Telegraf.rs)

Video: Tihi heroji mećave: Zlatiborski putari spasili srnu koja se u snegu zaglavila u mrtvom mraku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA