Prženi losos sa dinstanim povrćem i bosiljkom

 ≫ 
  • 0

Sastojci:

- fileti lososa

- krompir

- carsko povrce

- biber, so, bosiljak, limunov sok, maslinovo ulje, peršun, tečni maslac

Priprema:

Filete lososa odmrznuti, i marinirati u maslinovom ulju, sa bosiljakom, biberom, solju i limunovim sokom, pa staviti u frizider 1-2h. Pržiti po 4-5 minuta sa svake strane. Pri serviranju posuti još malo biberom i limunom. Krompir skuvati i kad je gotov (ne prekuvan), iscediti vodu, vratiti na zagrejan tiganj, dodati tečni maslac i sveži peršun, i dinstati 2-3 minuta uz lagano mešanje. Carsko povrće kuvati 5-6 minuta u vodi, dok ne bude mekano. Po želji možete dodati i neku pastu.

(Telegraf.rs)

Video: U Narodnom muzeju Srbije otvorena izložba "Odličja i zaveštanja"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA