Prženi losos sa dinstanim povrćem i bosiljkom
Sastojci:
- fileti lososa
- krompir
- carsko povrce
- biber, so, bosiljak, limunov sok, maslinovo ulje, peršun, tečni maslac
Priprema:
Filete lososa odmrznuti, i marinirati u maslinovom ulju, sa bosiljakom, biberom, solju i limunovim sokom, pa staviti u frizider 1-2h. Pržiti po 4-5 minuta sa svake strane. Pri serviranju posuti još malo biberom i limunom. Krompir skuvati i kad je gotov (ne prekuvan), iscediti vodu, vratiti na zagrejan tiganj, dodati tečni maslac i sveži peršun, i dinstati 2-3 minuta uz lagano mešanje. Carsko povrće kuvati 5-6 minuta u vodi, dok ne bude mekano. Po želji možete dodati i neku pastu.
(Telegraf.rs)
Video: U Narodnom muzeju Srbije otvorena izložba "Odličja i zaveštanja"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.